Módní diety: Raw strava
Raw strava je způsob stravování omezující tepelnou úpravu na 42–47 stupňů Celsia.... »
Postup: Všechnu zeleninu očistíme, česnek, cibuli a žampiony oloupeme, papriku zbavíme jádřince. Papriku nakrájíme na kusy cca 3 × 3 cm, cuketu na širší plátky, mrkev na tenké šikmé plátky, cibuli na výseče, žampiony překrojíme (podle velikosti – malé na půl, větší na víckrát). Všechnu zeleninu dáme na grilovací tácek (pánev), osolíme, opepříme, přidáme drhnutý čerstvý tymián a olivový olej. Vše důkladně promícháme a dáme na gril.
Grilujeme tak, aby byla zelenina měkká, ale stále držela tvar.
Podáváme samostatně, se sýrem, masem. Nebo s jogurtovým dresinkem.
Nutriční (výživové) hodnoty na 1 porci
Energie (kJ/kcal) |
Bílkoviny (g) |
Tuky (g) |
z toho SFA* (g) |
Sacharidy (g) |
z toho cukry (g) |
Sůl (g) |
807/193 |
3 |
16 |
2 |
12 |
8 |
2,07 |
*SFA = nasycené mastné kyseliny
Raw strava je způsob stravování omezující tepelnou úpravu na 42–47 stupňů Celsia.... »
Tuky se dělí na tzv. zdravé a nezdravé. Víte ale přesně, co si pod tím představit? »